2014

 • 31/12/2014

  Sylvestercross Soest

  Vandaag liep ik weer m'n eerste wedstrijdje na mijn vervelende kuitbeenblessure en meteen de laatste van het jaar!

  Ik had er erg naar uitgekeken om deze best zware cross te gaan lopen: lekker door het mulle zand jakkeren. Mijn voorbereiding was echt perfect, gisteren 195 dakpannen gesjouwd en aangegeven aan Peter die op het dak van ons nieuwe schuurtje zat om ze te leggen... Toch voelde ik me vanochtend fit en klaar om te gaan rennen.

  Het eerste rondje probeerde ik niet te snel te gaan en in een lekker ritme te komen. Dat ritme werd natuurlijk meteen onderbroken toen we door het zand moesten, ik stond bijna stil! In de de 2e ronde vond ik het al wat zwaarder gaan en we waren nog geen 50 meter in het zand en plop daar lag ik languit voorover zand te happen. Toen ik weer overeind was gekrabbeld was ik helemaal buiten adem en kon ik met moeite vooruit komen om nog een rondje te lopen. Na het zand kon ik weer op adem komen en me concentreren op het laatste stuk zand. Aarrgggg.. Deze cross is heerlijk, maar tegelijkertijd ook vréselijk! 

  Maar goed, ik heb nergens meer pijntjes en dat maakte deze cross toch tot een succes! 2015 Zal een heel ander jaar worden, want mijn trainer Lex is helaas gestopt als trainer en coach. Ik zal voortaan mijn eigen schema's gaan maken en hier en daar wat gaan veranderen. We zullen zien hoe het gaat!

 • 27/09/2014

  Prijsuitreiking Workx stratenloopcircuit 2014

  Vandaag was de laatste loop van het Workx stratenloop circuit in Rotterdam Noord.

  Ik had er graag willen lopen, maar ik ben geblesseerd... 

  's Avonds na de wedstrijd in Krimpen a/d IJssel op 10 september kreeg ik erg veel pijn in mijn kuit. De volgende dag kon ik haast niet staan. Fysio Marco was zo aardig een gaatje te maken in zijn agenda om de kuit te behandelen, want ik zou een dag later 4 dagen gaan wandelen in Twente. Het wandelen was meer hinkelen. Toen we terug kwamen ben ik bij de huisarts geweest en zijn er foto's gemaakt. Daar was niets op de zien. We vermoeden toch dat het een stressfractuur is van het kuitbeen (wat in zo'n beginstadium niet te zien is op foto's). Ik heb sindsdien een week complete rust gehouden en ben daarna voorzichtig gaan fietsen. 

  Omdat ik toch genoeg punten had om het eindklassement van het circuit te winnen ben ik naar de prijsuitreiking gegaan die na afloop van de laatste loop was. Nu maar veel fietsen en zwemmen en hopen dat het over een week of 3 beter gaat!

 • 10/09/2014

  Workx stratenloop 5 km, Krimpen a/d IJssel

  Alweer een 5 km loopje op de agenda. Ik loop nu maar het hele circuitje van de Workx stratenlopen.

  De wedstrijd liep weer over het wielerrondje, in een woonwijk in Krimpen a/d IJssel. Vóór ons was er een wedstrijd bij de renners zonder licentie, waarbij helaas een grote valpartij plaatsvond. Er waren een paar renners die behandeld en/of meegenomen moesten worden door de ambulances. Daardoor werd onze wedstrijd een half uur uitgesteld.

  Het was een leuk rondje met enthousiast publiek en alweer ging makkelijk. De volgende keer moet ik toch echt eens proberen wat dieper te gaan... Ik finishte als eerste vrouw in 19:05.

 • 27/08/2014

  Molenweiloop 5 km, Heerjansdam

  Vandaag liep ik na een heerlijke vakantie in Noorwegen weer een 5 km wedstrijdje.

  In Noorwegen heb ik lekker kunnen doortrainen dus ik verwachtte dat ik misschien weer wat sneller zou zijn. De wedstrijd voelde de hele tijd goed aan, misschien wel iets te makkelijk. Dat betekent dat ik niet hard genoeg doorliep! Ik finishte in 19.15, maar dan wel als eerste vrouw.

 • 10/07/2014

  stratenloop 5 km, Ridderkerk

  Er stond weer een stratenloopje van 5 km op de agenda, deze keer tijdens de wielerronde van Ridderkerk. We moesten 3 rondjes lopen over het parcours. Het was best warm met 26 graden (bij mij thuis stond een zeewindje en was het maar 20 graden!). Ik had mijn haar en kleding natgemaakt en zo had ik niet zo heel veel last van de warmte tijdens de race. 

  Ik kwam in een groepje te lopen met Pieter Klem en hij hielp me het tempo vast te houden en de wedstrijd te winnen. Het lopen voelde goed en bij de finish zag ik dat ik eindelijk weer eens onder de 19 minuten had gelopen, joehoe! 

  1. Petra Sloots 18:44  2. Marieke Prince 19:06  3. Cora Vlot 19:33

 • 29/06/2014

  Run4Ladies 5 km, Boskoop

  Na de totaal verprutste race van gisteren (en alle toiletongemakken daarna...), voelde ik me vanochtend weer helemaal goed! Ik besloot revanche te nemen en naar Boskoop te rijden, waar meer Lexgroeploopsters zouden meelopen met de Run4Ladies. Ik koos voor de 5 km, omdat de benen nog wel iets vermoeid waren van gisteren. Ik liep best lekker, maar kon niet diep gaan. Heel tevreden liep ik naar een 4e plaats in 19:40 en was daarmee 1e in mijn leeftijdscategorie.

 • 28/06/2014

  Lingewaalloop 10 km, Herwijnen

  Ik zou vandaag voor het eerst weer een 10 km wedstrijd lopen en ik had er zin in! Het liep alleen niet helemaal zoals ik had gehoopt. Als lunch had ik een maaltijdsalade met mozzarella gegeten en waarschijnlijk viel dat verkeerd. Na nog geen 3 km lopen werd ik erg misselijk en kreeg ik buikkrampen. Ik moest stoppen en even wandelen. Na nog 2 korte wandelpauzes ging de buikkramp weg en besloot ik de wedstrijd toch uit te lopen, voor zover dat nog ging. Uiteraard was ik erg teleurgesteld over dit verloop :(  Ik liep een tijd van 41:06 en na afloop bleek ik nog 2e te zijn in mijn leeftijdscategorie :)

 • 19/06/2014

  Inner Circle Run 5 km, Hendrik Ido Ambacht

  Afgelopen zaterdag hoorde ik dat ik de Innercircle run niet moest missen, omdat dat zo'n leuke loop is. En dat was het zéker! Alles was heel goed georganiseerd en deze keer stonden er 490 vrouwen aan de start van de 5 km! In de kleedkamer kwam ik Jolanda en Iskander tegen en heb gezellig met ze ingelopen.

  De start voelde heel goed, voor het eerst sinds lange tijd, kon ik echt wat doorlopen. Ik weeg nu een kilootje minder, dat scheelt natuurlijk (die 2 weken zonder chocola waren wel zwaar;) Samen met Anne Zijderveld liep ik om de beurt voorop bij de vrouwen, alleen zij zou de 10 km doen. Op 3,5 km was er een bergklassement en kon je een bolletjestruitje winnen op een houten brug en die klim was best pittig.

  Naar de finish toe lopend zag ik de klok verspringen 18.55, 18.56.... nog even versnellen.... 19.01, hè het lukte net niet om onder de 19 te blijven, maar toch 1e dame!

  1. Petra Sloots 19:01  2. Marieke Prince 19:18  3. Frauke Ritskes 21:12

 • 14/06/2014

  Workx stratenloop 5 km, Rozenburg

  Leuk en lekker dichtbij, zo leek me, een stratenloop in Rozenburg. 's Morgens om 9.45 uur starten, zodat je 's middags nog van alles kan gaan doen. Het zou op het parcours van de Ronde van Rozenburg zijn. Om 9.00 uur kon je inschrijven in een cafe, maar er was bijna niemand! Toen bleek dat de start om 10.30 uur zou zijn. Gelukkig scheen het zonnetje en heb ik met Karel en Fouad koffie gedronken op het terras.

  Om 10.30 uur was er bijna nóg niemand, maar we gingen toch van start. We moesten 5 rondjes lopen. In het laatste rondje ging het wat moeilijker en hielp Amriet me om het tempo vast te houden. Ik finishte in 19.23 als 1e vrouw van de 5......

 • 07/06/2014

  DIOS Lenteloop 5 km, Den Hoorn

  Het zou vandaag strandweer worden, dus ik dacht: laat ik maar een wedstrijdje gaan lopen :) 

  Het was inderdaad lekker warm in Den Hoorn, een graadje of 27, met vlak voor de start een klein miezerbuitje. De 5 km was een leuk rondje met veel bochtjes; voor je het wist was je weer terug. Rustig gestart kreeg ik het gelukkig niet té warm en kon ik het tempo volhouden tot de finish. Alleen een eindsprintje zat er niet meer in. Ik kwam als 2e vrouw binnen in een tijd van 19:35.

  M'n moeder was op de fiets uit Vlaardingen gekomen en na afloop hebben we nog even op een terrasje gezeten. Daarna snel naar huis voor een lekkere BBQ in de tuin!

  1. Ilona Lievaart 19:14  2. Petra Sloots 19:35  3. Marjolein van Marrewijk 20:54

 • 29/05/2014

  Hemelvaartsdagloop 8,6 km, Lekkerkerk

  Na een paar daagjes mountainbiken in Zuid-Limburg en de Voerstreek liep ik vandaag de Hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk. Ik dacht dat het een rondje over de dijk, met uitzicht op de Lek, zou zijn. Bleken het 5 rondjes door het dorp te zijn op het parcours, waar na ons de wielerronde verreden werd! Heel leuk, want er kwamen steeds meer toeschouwers staan die ons flink aanmoedigden. Halverwege begon het te miezeren, maar dat was niet erg. Beter die miezer dan de warmte in Hellevoetsluis vorige week.

  Ik startte weer rustig en liep bij de vrouwen meteen vooraan. De hele wedstrijd voelde makkelijk en de eindtijd bevestigde dan ook dat ik niet zo hard had gelopen. Maar belangrijk: geen knie- en bekkenpijn! Voor het eerst weer een wedstrijdje gewonnen en naar huis met een bos bloemen en een kaas :)

  1. Petra Sloots 34:49  2. Cora Vlot 35:14  Tamara van Kleef 35:18

 • 22/05/2014

  Wallenloop 4,4 km, Hellevoetsluis

  Vandaag liep ik eens een wedstrijdje vlakbij huis. Het was de hele dag warm geweest en bij de start om 19:30 uur vond ik het nog steeds erg warm. Daarom startte ik niet te hard, maar ondanks dat had ik na 2 km pap in mijn benen! Dan is 4,4 km zelfs nog lang... Ik heb even gewandeld, werd ingehaald en heb de finish moeizaam gehaald. Blèhh, jammer! Nouja de volgende keer weer nieuwe kansen.

  1. Amber Hulleman 17:21  2. Petra Sloots 17:36  2. Judith Lodder 18:44

 • 14/05/2014

  Verkerkloop 5 km, Zwijndrecht

  Na de 2 baanwedstrijdjes was het nu tijd voor mijn eerste loopje op de weg. De Verkerkloop op woensdagavond paste prima in dit plan. Het was al de 4e keer dat ik meeliep en wéér was het erg leuk. 

  Ik zou de wedstrijd met wat kleinere stappen proberen te lopen, omdat mijn knie en bekken nog steeds niet helemaal goed werken. Daardoor was ik bij de start wat langzamer weg, maar het lukte om een vast tempo te lopen. Ik haalde hier en daar wat loopsters en lopers in en werd 3e in 19.04.

  Heel tevreden met de eindtijd en het verloop van de wedstrijd reed ik naar huis en kwam om 22:30 uur in de file op de A15!!! 

  Donderdag heb ik mijn eerste speerwerp-les gehad bij Spark, au... spierpijn!

   

 • 04/05/2014

  clubcompetitie Spark in Eindhoven

  Ik mocht meedoen voor Spark op de 3000 meter tijdens de clubcompetitie in Eindhoven. Er waren 17 loopsters op deze afstand en ik moest achter de tweede startlijn starten. Het tempo van de eerste 400 meter voelde prima aan, maar de klok gaf een te snelle tijd aan 79 sec. Ik wilde eigenlijk net als vorige week voorzichtig starten en later gaan versnellen, maar dat plan mislukte dus nogal... Het tempo werd de volgende rondes rond de 83 sec. en de laatste 800 meter ging het niet meer en ging het tempo flink omlaag. Ik werd nog ingehaald, maar kon helemaal niet meer versnellen. Ik finishte in 11.14.94 als 5e in het veld en dat is wel weer 10 sec. sneller dan vorige week! 

  Het was leuk zo al die takken van atletiek te zien. Volgende week ga ik een keer meetrainen met speerwerpen!

 • 24/04/2014

  3000 meter instuifwedstrijd Naaldwijk

  Dit was weer mijn eerste wedstrijdje van het jaar. Helaas heb ik weer een tijdje langs de kant gestaan, omdat ik veel last had van mijn rug met uitstraling naar mijn knie en hamstrings. Door veel fysio en oefeningen lijkt het nu wat beter te gaan en ben ik weer een week of 6 aan het trainen. Ik heb zelfs 6 weken helemaal niet gelopen, maar wel gezwommen en gefietst. Maar genoeg over mijn pijntjes!

  Er stond een 3000 meter op de agenda bij de 1e Westlandse avondinstuif bij Olympus '70 in Naaldwijk. Ik was wel benieuwd wat ik na 6 weken trainen weer zou kunnen. Ik zou weggaan op 12 minuten in de 3e serie. Ik had meteen een lekker ritme wat wel ietsje sneller was, maar goed aanvoelde. 4 rondjes liep ik achter een jongen en toen we werden ingehaald kon ik achter de inhalers aan. Het laatste rondje riep Lex dat ik moest versnellen en dat lukte ook. Ik haalde de 2 mannen weer in en fnishte in 11.24.88. Hier ben ik voor dit moment heel tevreden mee. Volgende week loop ik in de clubcompetitie voor Spark ook een 3000 meter.